COVID19

Uw veiligheid, onze zorg, laatste nieuws

COVID 19

Voor veel Belgen en Nederlanders is Frankrijk het vakantie land bij uitstek. Wij zijn vanaf 2 juni open en wanneer de grenzen open gaan (mogelijkerwijs op 15 juni) dan zullen alle media daar uitgebreid verslag over doen.
Daarom dat we hier alleen in gaan op de situatie met betrekking tot het Corona virus.
Bij ons in de Lozère is er maar één persoon aan Corona overleden en sinds begin mei zijn er geen corona patienten meer in ons ziekenhuis. Oftewel, je loopt hier weinig risico om besmet te raken.
Wat betreft de « sécurité sanitaire » zoals de Fransen dat zeggen, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zoals gezegd, is het virus hier weinig aanwezig en het risico op besmetting in een gîte of studio is natuurlijk klein. Bovendien volgen we uiteraard de sanitaire richtlijnen (zie hieronder voor een precieze omschrijving).
Zowel voor de camping als voor de verhuur geldt dat de ontvangst ruimte groot is en de ontsmettings gel staat voor de deur.
Doorgaans ontvangen we je trouwens op het ruime terras dus afstand houden is geen probleem. Met de ontsmettings gel en een welkomsdrankje in de hand kun je veilig en in alle rust genieten van het fraaie uitzicht.
In de gemeenschappelijke ruimte zijn alle informatie folders, boeken, spelmateriaal e.d weggehaald om besmetting te voorkomen. En we vinden wel alternatieve oplossingen om je te kunnen informeren over wat er te doen en te zien is in buurt.
En natuurlijk worden de bel, de deurklink, de handgreep voor de vuilnisbakken, de toegangspoorten en de leuningen, kortom, alles wat je met je handen aan kunt raken, regelmatig ontsmet.
We vragen aan onze gasten om onderling afstand te houden en in het zwembad mogen per keer maximaal 16 personen, geen speelgoed en natuurlijk eerst je handen insmeren met de gel die voor het zwembad staat.
Bij de twee ingangen voor het saniatair gebouw staan ook weer die ontsmettings gellen en voordat je een deurklink, kraan of wc gebruikt, eerst smeren !!
We hebben zelfs bedacht dat naast de gewone schoonmaak en de dagelijkse ontsmetting, we per plek een specifieke toilet en douche kunnen toewijzen. Afhankelijk van de bezettings graad heb je of een privé toilet of je deelt hem maar met een beperkt aantal mensen. Want, hoe minder contact, hoe minder kans op besmetting, nietwaar ?

Protocol schoonmaak gîtes en studios
De persoon die schoonmaakt draagt een masker en handschoenen en na de gewone schoonmaak en uitgebreid luchten, wordt, naast het sanitair, ook alles wat je maar met je handen aan kunt raken ontsmet. Denk aan deurklink, rugleuningen van stoelen, de sleutel, de lichtknopjes en de knoppen van kastjes en apparatuur etc. De vaat in de afwasmachine wordt op 60 % gedraaid en het beddengoed idem dito, de stofzuiger wordt leeggehaald en ontsmet net zoals de dweil en de emmer. Naast de gebruikelijke schoonmaakmiddelen is er zeep, ontsmettings gel voor je handen en ontsmettings middel voor het huisje. En ook hier zijn alle papieren en niet direct noodzakelijke voorwerpen weggehaald.
We verzoeken onze huurders dagelijks 2x 10 minuten te luchten en bij vertrek de prullenbakken te legen en het beddegoed, zonder uit te schudden, in een plastic zak achter te laten.

Hopenlijk tot binnenkort !

Lisa en Zarina